Nieuws overzicht

Interview NOS over onze mondkapjesactie

23-02

Via het Armoedefonds zijn we benaderd door de NOS vanwege onze mondkapjes actie in Den Bosch. Ze hebben op kantoor een interview afgenomen. Je kunt hier de reportage beluisteren en hieronder lees je hoe de actie tot stand is gekomen.

Nadat de motie in de gemeenteraad was aangenomen (zie hierboven) heeft de gemeente ons benaderd met het verzoek om mondkapjes te verspreiden aan kinderen op het VO in minima gezinnen, de groep die onder onze doelgroep valt.

Leergeld Den Bosch heeft ervoor gekozen om de 525 geregistreerde kinderen 5 mondkapjes p.p. op te sturen zodat ze elke schooldag een schone en hygiënische mondkap op kunnen doen. Dit betekent dat we zelf het initiatief hebben genomen om 3000 mondkapjes te personaliseren en deze gratis verspreiden binnen ons armoedenetwerk ten behoeve van de kinderen.

We hebben gekozen voor ‘hippe’ mondkapjes: zwart – elastisch – met een speciaal ontwikkeld geel logo ‘Sam& doen’ wat refereert aan:

    1. Sam& voor alle kinderen – een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job.

    2. Onze toenemende samenwerking met andere lokale partijen die zich ook op de armoedeproblematiek richten.

En ja, de mondkapjes hebben we besteld in de kleuren van Den Bosch en zijn verstelbaar in verschillende maten door een extra oorlus.

Vanwege het nationaal belang hebben we deze mondkapjes opgestuurd en aangereikt zodat de doelgroep hier zelf geen actie op hoeft te ondernemen. Dit betekende naast alle standaard werkzaamheden een pittige klus voor onze kantoormedewerkers, ze hebben dit grotendeels vanuit huis geregeld!


Het Armoedefonds heeft deze actie mede mogelijk gemaakt d.m.v. een fijne bijdrage!