Nieuws overzicht

Verkiezingsdebat Kinderarmoede

18-02

Helaas hebben wij onze debatavond m.b.t. kinderarmoede afgelopen vrijdag moeten aflasten vanwege het NL-alert met het verzoek binnen te blijven door het weer.Datum: Vrijdag 18 februari
Tijd: 19.30 - 22.15 uur

Inloop: 19.00 u
Locatie:
Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel

De voorzitter van de avond is Theo Verbruggen.
Er worden opnames gemaakt die later gepubliceerd worden bij o.a. Dtv Nieuws.


Leuk als je ook komt! Meld je svp aan bij Sophia via coordinator@leergelddenbosch.nl

PS. Aanmelden als bezoeker betekent dat je instemt met opnames. De coronamaatregelen van de horeca gelden. Het aantal bezoekers is beperkt tot 65 in verband met corona en om 22.00 u dient iedereen de locatie te verlaten.
Aanleiding voor dit evenement zijn de gemeenteraadsverkiezingen in ‘s-Hertogenbosch op 16 maart. De avond wordt georganiseerd door Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught en Leergeld Den Bosch.
In onze gemeente groeien 2.700 kinderen (tot 18 jaar) op in een gezin met een laag besteedbaar inkomen. Daardoor kunnen kinderen soms geen lid worden van een sportvereniging, cultuurlessen volgen of gewoon meedoen aan lessen en activiteiten in het onderwijs. Deze kinderen missen allerlei ervaringen die voor hun leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Tijdens de debatavond gaan politici van de negen grootste partijen in de Bossche raad in debat met elkaar over stellingen die verband houden met oorzaken en oplossingen van kinderarmoede. De politici zijn: Freek van Haren (VVD), Marieve Craste (D66), Wies Korver (GroenLinks), Freek van Genugten (CDA), Johan Kouwenberg (Rosmalens Belang), Cecile Visscher (SP), Eef van Opdorp (De Bossche Groenen), Pieter Paul Slikker (PvdA) en Monique Parijs (Bosch Belang).

Voor aanvang van de debatten worden politici en bezoekers geïnformeerd over kinderarmoede. Zo zijn er enkele ervaringsverhalen en wordt ‘Petje op – Petje af’ gespeeld. Verder is er een dansvoorstelling door jongeren van Dance Centre Extreme. De avond wordt afgesloten met een filmpje over Wouter van der Steen, keeper en aanvoerder van FC Den Bosch. Hij zal vertellen waarom hij zich inzet voor kansen voor álle kinderen.